Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Εκδρομή στο Τρόοδος με διανυκτέρευση (30 με 31 Ιανουαρίου)

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που λατρεύουμε την πεζοπορία στη φύση. Σκοπός μας η δημιουργία μιας ομάδας 10 ή περισσοτέρων ατόμων για εκδρομές σε διάφορα μέρη του τόπου μας.

Πρώτη μας εκδρομή θα είναι στο Τρόοδος (εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες*). Περιλαμβάνει διανυκτέρευση (προαιρετικό) για όσους θα είναι μαζί μας από το Σάββατο. Όσοι δεν επιθυμούν διανυκτέρευση, μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα μας το πρωινό της Κυριακής.

Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει ελεύθερο στο Τρόοδος (δεχόμαστε προτάσεις για επισκέψεις), ενώ η δεύτερη ημέρα πορεία τριών χιλιομέτρων**.

Εάν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ατόμων, θα ενοικιάσουμε μικρό λεωφορείο για τη μεταφορά μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πάμε με τα δικά μας οχήματα.

Η εκδρομή έχει καθοριστεί για το Σαββατοκύριακο 30 με 31 Ιανουαρίου.
Είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση. Απορίες, συμβουλές, παρατήρησης (όλα στο facebook - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

- Αφετηρία: Πάφος 

*Κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να ακυρώσουν την εκδρομή.

**Μονοπάτι Περσεφόνη (γραμμικό) – ΤΔ
Αφετηρία: 150m νότια της Πλατείας Τροόδους προς τον Αστυνομικό Σταθμό. Το μονοπάτι είναι γραμμικό και ο περιπατητής ή θα πρέπει να παραληφθεί με όχημα από άλλο άτομο στο σημείο που αυτό διασταυρώνεται με υφιστάμενο δασικό δρόμο ή να επιστρέψει ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι.
Μήκος: 3km
Χρόνος: 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: 1
Σημεία ενδιαφέροντος: Πλούσια βλάστηση, όπου ο περιπατητής περνά από πυκνό δάσος μαύρης πεύκης κατά τα πρώτα 2km και εξαιρετική θέα από το τέρμα στην τοποθεσία Μακριά Κοντάρκα.